nieuws

Trio maakt slimme depalletizer

Home

RSW-IP, FPT en Schmalz tonen een gezamenlijk ontwikkelde innovatieve layer depalletizer-oplossing, de SPZ-M-C, die nu omgedoopt is naar de LayerMaster. Deze nieuwe layer depalletizer is speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelenbranche.

Trio maakt slimme depalletizer

Door gebruik te maken van drie technieken – aanzuigen van boven met vacuüm (cups of schuim), afsluiten aan onderzijde laag (met klemmen) en het creëren van een totale vacuümkamer rondom de gehele laag (hovercraftprincipe) – kan tot 85 procent van alle artikelen laagsgewijs worden gedepalletiseerd. Om nu ook de resterende 15 procent zo goed mogelijk te kunnen depalletiseren, is een slimme oplossing bedacht. Als er een laag met moeilijk te grijpen producten is tijdens de ontstapelcyclus, wordt een ‘dummy’ op de laag geplaatst. Deze dummy vult de openingen die er zijn zodat er een vaste laag ontstaat en deze eenvoudig in dezelfde ontstapelcyclus verwerkt kan worden.

 

De ‘dummy’ is een integraal onderdeel van de Layermaster. Op deze wijze is het mogelijk om bijna alle producten (97-98 procent) in de levensmiddelenbranche te handelen. De LayerMaster kan naast hele lagen ook halve lagen depalletiseren. De maximale capaciteit die gehaald kan worden, ligt rond de 200-250 lagen per uur (afhankelijk van het product). FPT-RSW-Schmalz is een samenwerkingsverband tussen het Duitse FPT Robotik en J. Schmalz en het Nederlandse RSW IP uit Groenlo/Varsseveld.

 

 

Waar te vinden?

Hal 27, Stand D13

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel