nieuws

Rijden op water

Home

Wie op luchtbanden rijdt, een groot risico heeft op lekrijden en graag een steenje brijdraagt aan het milieu, kan sinds kort kiezen voor een nieuwe bandenvulling: Bio-Fill Hydro. Dit gepatenteerde, elastische polyurethaan-elastomeer is ongeveer een half jaar geleden ontwikkeld door PURinvent uit Leipzig.

Rijden op water

Het Bio-Fill Hydro komt tot stand uit milieuvriendelijke grondstoffen. Sterker nog: het middel bestaat voor de helft uit water.

Het water wordt met een tweede vloeistof in de band geïnjecteerd, waar vervolgens een chemische reactie ontstaat, vergelijkbaar met een tweecomponentenlijm. Na 24 uur vormen de twee vloeistoffen een homogene, elastische, biologisch afbreekbare vulling.

Het nieuwe polyurethaan-elastomeer weegt 0,97 kg/liter en is inzetbaar bij temperaturen van -40˚C tot +125˚C. Met de vulling is een snelheid bereikbaar van 56 km/uur. De pieksnelheid (maximaal vier uur) kan zelfs oplopen tot 88 km/uur.

 

De bandenvulling is vooral interessant voor grondverzetmachines, maar kan ook in vorkheftruckbanden worden ingebracht.

Reageer op dit artikel