nieuws

Logistieke bedrijven hebben géén goed imago

Home

Dat is tenminste de mening van 990 ondervraagde managers. In de Management Team top-500 van Nederlandse bedrijven op basis van imago staat slechts één logistiek bedrijf: DHL. TNT staat ook in de lijst, maar dat is vooral een post- en expressbedrijf. In de top-500 staan wel enkele groothandels.

Logistieke bedrijven hebben géén goed imago
Logistieke bedrijven hebben geen goed imago DHL staat echter wel in de top 500 van MT

De lijst is overigens verre van spannend. De nummers één tot en met vier, respectievelijk Philips, Shell, Rabobank en ING Groep, hebben dezelfde positie als in 2007 én in 2006. En in hoeverre imago echt wordt beoordeeld is ook zeer de vraag, want zelfs een fiasco zoals bij de Belastingdienst plaatsvond als gevolg van automatiseringsproblemen wordt redelijk snel vergeven, getuige de stabiele positie in de lijst van de Belastingdienst. De dienst verloor ten opzichte van 2007 slechts drie plaatsen en staat nu op positie 22. Daarmee staat de Belastingdienst drie plaatsen lager dan TNT (19), dat een duikeling maakte op de ranglijst. Wat dat betreft heeft de verkoop van de divisie Logistiek TNT eind 2006 geen goed gedaan.

 

Bedrijven die wel in de lijst staan

Enkele andere bedrijven die wel een link hebben met logistiek en in de lijst staan genoteerd, zijn de volgende, met tussen haakjes hun positie: Capgemini (18), Atos Origin (35), Rijkswaterstaat (38), Logica (49), Deloitte (50), Oracle (52), Berenschot (68), SAP (76), DHL (106), Ministerie van VenW (108), Centric (109), Senter Novem (122), Havenbedrijf Rotterdam).

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel