nieuws

Goodman verkoopt bedrijfsonderdeel

Home

Vastgoedgroep Goodman heeft de verkoop van Goodman Property Investors (GPI) bekendgemaakt. De investeringstak wordt verkocht aan Aberdeen Asset Management voor 139 miljoen euro. Aberdeen wordt door de overname een van de grootste fondsbeheerders in het Verenigd Koninkrijk.

Op de transactie is een earn-out regeling van toepassing van maximaal 15,9 miljoen euro.

De voltooiing van de verkoop moet goedgekeurd worden door de UK Financial Services Authority.

Verkoop is sluitstuk

Goodman richtte zijn investeringstak GPI op na de acquisitie van Arlington Securities in 2005. Sindsdien heeft Goodman zijn geïntegreerde businessmodel verder uitgebreid in Europa door organische groei en acquisities. De verkoop is het sluitstuk van een proces waarbij Goodman eind 2007 verschillende strategische opties onderzocht om GPI in onder te brengen.

Rickard Backlund, CEO van Aberdeen Property Investors: “We volgen de gestage groei van GPI al een aanzienlijke tijd. We zijn dan ook enorm verheugd dat we GPI nu overnemen en verder kunnen bouwen op zijn expertise en wereldwijde productaanbod.”

Medewerkers overgenomen

Het management en de medewerkers van GPI gaan over naar Aberdeen Asset Management. John O’Connor, hiervoor managing director van GPI, wordt managing director voor Aberdeen Property Investors in het Verenigd Koninkrijk. Andrew Smith, hiervoor hoofd Indirecte Investeringen wordt managing director van de afdeling Fund Management & Indirect Funds.

Lees ook:

Reageer op dit artikel