nieuws

Duitsland grootste markt voor intralogistics

Home

De grootste beurs van Europa is deze week in Hannover: CeMAT 2008. Niet voor niets in Duitsland, vindt de organisatie Invest in Germany. Eva Henkel: “Duitsland is de grootste markt voor intralogistics in Europa en de op twee na grootste in de wereld”.

Duitsland grootste markt voor intralogistics
Cemat Duitsland

De omzet van intralogistics in Duitsland was volgens de vakorganisatie VDMA in 2007 bijna 20 miljard euro, een stijging met 17 procent vergeleken met het jaar daarvoor. In 2006 was de export bijna 10 miljard euro, 20 procent meer dan het voorgaande jaar en in totaal bijna twee keer zo groot als het land dat op de tweede plaats staat.

 

Export

Het land waar de meeste export van Duitse intralogistics bedrijven naar toe gaat is de Verenigde Staten. De omzet in dat land was naar schatting van de VDMA 1 miljard euro in 2007. Opkomende markten spelen ook in Duitsland een steeds grotere rol. De verkoop naar China sprong omhoog naar een geschatte 475 miljoen euro in 2007, een stijging met meer dan 30 procent vergeleken met 2005.
De uitvoer naar Rusland was meer dan een geschatte 500 miljoen Euro in 2007, 40 procent meer dan in 2005. Alles bij elkaar zijn de 27 leden van de Europese Unie de grootste markt voor intralogistics-diensten vanuit Duitsland.

“Invest in Germany” is de instelling van de Federale Republiek Duitsland om investeringen aan te trekken en is te vinden in de Logistics Network-stand A16 in Zaal 12 op de beurs.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel