nieuws

Vraag naar personeel groeit naar nieuw record

Home

De vraag naar personeel is in maart weer sterk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De index steeg met negen punten naar een recordhoogte van 210.

Na een seizoensdip in januari laat de vraag naar personeel weer het positieve beeld van 2007 zien. Met name in de sectoren onderwijs & training en administratie nam de vraag sterk toe. Ook in de sectoren juridisch (+19) en transport & logistiek (+18) groeide de online vraag naar personeel aanzienlijk.

 

Er is een sterk toegenomen vraag naar personeel te zien. "Terwijl er geluiden zijn die zeggen dat werkgevers voorzichtiger worden met het aannemen van personeel, laat de index zien dat het aantal aangeboden vacatures op het moment nog steeds toeneemt", zegt Diana Krieger, managing director van Monsterboard.nl.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel