nieuws

Rake klappen op onveilige werkplek

Home

Collega’s maken elkaar het leven op het werk flink zuur in Nederland. Vooral op de parkeerplaatsen vallen er rake klappen. Dit blijkt uit onderzoek van CSU Security Services. Acht procent van de werknemers werd het afgelopen jaar bedreigd door een medewerker en zes procent werd gemolesteerd, zo meldt De Telegraaf.

Rake klappen op onveilige werkplek
Rake klappen op onveilige werkplek

Ons land kent 7,3 miljoen werkenden. De honderden deelnemers aan het onderzoek geven aan dat er veel meer bouwkundige en elektronische oplossingen, zoals camera’s en betere verlichting, nodig zijn om de veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Het is zo treurig gesteld met de sfeer op de kantoren dat elf procent van de respondenten aangeeft om te rijden of lopen naar de werkplek om onveilige situaties te voorkomen. Drie procent weigert over te werken, uit angst slachtoffer te worden van geweld.

 

Enge plek

De parkeerplaats wordt als meest enge plek op het werk genoemd, gevolgd door de fietsenstalling, de omgeving van het kantoor, de lift en gangen en het trapportaal.

Opvallend is dat veel bedrijven weinig doen om de veiligheid te verbeteren. Zo laat 67 procent van alle ondervraagden weten dat de werkgever geen cursussen, voorlichting of workshops geeft. Ook de kennis van gebouwen is slecht. Ruim een derde van de werknemers weet niet waar de nooduitgangen zich bevinden. Ook is het ontruimingsplan van het bedrijf bij een derde van de mensen onbekend en zeggen vier op de tien werknemers niet op de hoogte te zijn van procedures hoe te handelen in geval van calamiteiten.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel