nieuws

Imtech neemt Real Solutions over

Home

Imtech heeft de Britse Real Solutions Group overgenomen. De technisch dienstverlener betaalt in contanten een overnameprijs (inclusief earn-out) die is gebaseerd op zesmaal het bedrijfsresultaat (EBITA). De overname van de ICT-onderneming zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van Real Solutions blijft na overname aan.

Imtech neemt Real Solutions over
Imtech

Uitbreiding van de Europese ICT-activiteiten van Imtech is voornamelijk gericht op versterking van de positie als businesspartner van Microsoft en IBM. In Nederland en in Duitsland is een sterke positie opgebouwd als IBM businesspartner via zowel Imtech ICT (Nederland) als Fritz und Macziol (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). De ambitie is om via acquisities ook in andere Imtech-landen (met name het Verenigd Koninkrijk, België en Spanje) een vergelijkbare positie op te bouwen. De overname van Real Solutions past in dit strategisch kader.

 

Portfolio

Real Solutions is gevestigd in Londen en Manchester en heeft een mix van activiteiten binnen het IBM-portfolio. 60 procent van de omzet wordt gerealiseerd door advisering over en implementatie van IBM-infrastucturen, 20 procent door IBM-software en 20 procent door ICT-services binnen het IBM-portfolio. Het aandeel software en services binnen de IBM-brands Rational, Lotus, Websphere en Tivoli is stijgende. De onderneming telt een brede basis van ruim 400 gerenommeerde klanten. Real Solutions telt momenteel 400 grote klanten. Met een kleine honderd medewerkers realiseerde de ICT-specialist in 2007 een omzet van ruim 32 miljoen Engelse ponden (ruim 46 miljoen euro).

 

Lees ook:

Alle overnames van MBS-partners op een rij (nov. 2006)

 

Reageer op dit artikel