nieuws

Handling van producten in plastic zakken

Home

Vacuümleverancier Piab komt met een nieuwe oplossing voor de handling van producten die in plastic zakken zijn verpakt. Het gaat hierbij om een combinatie van drie door deze Zweedse onderneming ontwikkelde producten: de P6010 Coax vacuümpomp, de persluchtbesparende PCC en de BL-3P zuignap.

Handling van producten in plastic zakken
pneu

Het hart van dit ontwikkelde handlingsysteem wordt gevormd door de enkele jaren geleden gepresenteerde vacuümpomp P6010. Deze unit levert volgens de leverancier een 40 procent grotere vacuümstroom dan conventionele vacuümpompen.

 

Extra grote flow

Ter verbetering van de prestaties bij het werken met de plastic zakken heeft de fabrikant de P6010 uitgerust met een bijzondere persluchtbesparende functie. Deze Cruise Control zorgt ervoor dat aanvankelijk een extra grote flow wordt gecreëerd om het product snel en veilig op te pakken, waarna deze direct tot een vooraf ingesteld vacuümniveau wordt gereduceerd. Vervolgens regelt de PCC dat dit niveau automatisch gehandhaafd blijft om permanent een betrouwbaar vacuüm bij de zuignap te waarborgen. Dit betekent dat het product ook bij variërende omstandigheden als luchtdruk­schommelingen of verandering van product­eigenschappen altijd goed vastgehouden wordt.

 

Bijzondere zuignap

Het derde onderdeel van deze handling-oplossing voor plasticzak-verpakkingen betreft de toegepaste BL-3P zuignap. Hier draait het om een combinatie van een bijzondere fitting en een in Duraflex uitgevoerde cup. De eerste is uitgerust met een zij-inlaat, die voorkomt dat de aanzuigopening door de opgepakte plastic zak afgesloten zou kunnen worden. De op deze fitting bevestigde cup is samengesteld uit een zachte, dunne kunststof afdichtings­lip met een balg in stugger kunststof. Daardoor is de zuignap sterk en stabiel genoeg om de in plastic verpakte producten met krachtig vacuüm te hanteren.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel