nieuws

Frog bepaalt AGV-positie met magneten

Home

Frog AGV Systems heeft een nieuw magneetmeetsysteem waarmee de positie van AGV’s tussen de vijf en tien mm nauwkeurig wordt bepaald. Het meetsysteem is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Frog bepaalt AGV-positie met magneten
Frog

De MMS MKII is door Frog AGV Systems ontwikkeld voor de positiebepaling van diverse typen automatisch geleide voertuigen (AGV). De positie wordt bepaald door middel van de polariteit van ingefreesde magneten in de vloer en een langwerpige magnetische opnamebalk onder de AGV.

  

Kenmerken

De MMS MKII kan detecteren tot een snelheid van 25 m/s en heeft een meetprecisie van ongeveer vijf tot tien mm. De meting is betrouwbaar bij temperaturen van -20 tot +80 graden Celcius. Naar behoefte kan er een instelbare bodemvrijheid worden gehanteerd van 50 tot 250 mm. De MMS MKII is uitgevoerd in duurzaam RVS met een canbus-interface. Het magneetsysteem beschikt over een IP klasse 67. De leverbare lengtes zijn: 530, 650, 770, 1160, 1850 en 2210 mm. De doorsnede bedraagt 60 x 30 mm.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel