nieuws

Vakbonden stemmen in met DHL-cao

Home

Drie vakbonden hebben ingestemd met een nieuwe DHL-cao. De leden van FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en De Unie hebben hun goedkeuring uitgesproken over deze nieuwe cao in de logistieksector. De cao, die de naam DHL Logistics krijgt, zal gelden voor 4000 werknemers. Ze is daarmee in de contractlogistiek de grootste bedrijfs-cao van Nederland.

Vakbonden stemmen in met DHL-cao
DHL Logistics cao van start

 

De DHL Logistics-cao brengt vijftien BV’s met vijf verschillende arbeidsvoorwaardenpakketten samen. De bonden zeggen tevreden te zijn met de nieuwe cao, waarin een nieuw beoordelingsysteem met een fors hogere loonschaal wordt geïntroduceerd. Ongeveer 2.000 werknemers krijgen daardoor voor het eerst te maken met een formeel beoordelingssysteem.

 

‘Cao referentiekader voor andere logistieke cao’s’

De nieuwe cao kan volgens de drie vakbonden door zijn inhoud en niveau worden beschouwd als een referentiekader voor andere cao’s in de logistiek. De bonden denken met de afspraken een passend antwoord te kunnen geven op de nijpende krapte op de arbeidsmarkt in de sector. De cao loopt van 1 januari 2008 tot en met 1 april 2009.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel