nieuws

Steve Ballmer: ‘Dynamics AX 2009 ziet snel levenslicht

Home

Microsoft’s topman Steve Ballmer, ook wel bekend van de ‘inspirerende’ presentaties, lichtte tijdens Microsoft’s Convergence gebruikersconferentie het een en ander toe rond de Dynamics-producten van zijn bedrijf. Zo zal Dynamics AX 2009 nog in het eerste halfjaar van 2008 het levenslicht zien, voorzien van meer integratiemogelijkheden.

Steve Ballmer: ‘Dynamics AX 2009 ziet snel levenslicht
Steve Ballmer over de ontwikkelingen binnen Microsoft

Ballmer praatte vooral over de positionering van de Dynamics-producten, de zakelijke software van Microsoft. Ballmer: “We zien zowel Dynamics NAV als AX in een breder pakket van software plus services. Er zullen in toekomstige versies ook duidelijk meer links zijn naar webgedreven business.”

 

AX 2009

Microsoft Dynamics AX 2009 zal nog in de eerste helft van dit jaar het levenslicht zien. Daarin zullen een aantal nieuwe features zitten waaronder een ‘one-stop-shop’-functie die gerelateerde data herkent en aan elkaar koppelt. Daarnaast zal er een geïntegreerd workflow-raamwerk in zitten en meer mogelijkheden rondom zaken als lokalisatie en globalisering zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van meerdere talen en tijdzones.

 

Betere looks

Microsoft heeft samen met de IT Universiteit van Kopenhagen gewerkt aan betere looks en gewenste functies binnen de zakelijke oplossingen. Zo zijn er een aantal ‘desirability’ studies gehouden en is er een Feel-IT-methodologie ontwikkeld. Het resultaat is voor zover mogelijk verwerkt in de nieuwe versie van AX, bijvoorbeeld in de vorm van 30 rol-gebaseerde applicaties.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel