nieuws

Oproep: ‘Politie, kies voor andere actievorm

Home

Oproep: ‘Politie, kies voor andere actievorm
politie

Transport en Logistiek Nederland (TLN), EVO, KNV, VNO-NCW, MKB-Nederland en het Havenbedrijf Rotterdam hebben begrip voor de emoties die leven bij de politie en hun vakbonden, maar roepen hen desondanks op om acties die economische schade veroorzaken te vermijden.

Vertragingen als gevolg van acties van agenten om overal in het land langzaam te gaan blokrijden moeten volgens de genoemde partijen zoveel mogelijk worden beperkt. De organisaties vinden het onrechtvaardig dat partijen die buiten het arbeidsconflict staan, opgezadeld worden met financiële schadeposten en roepen de politiebonden op om te kiezen voor een andere actievorm.

 

Verantwoordelijkheid

De organisaties wijzen de politie dan ook op hun verantwoordelijkheid om vertragingen zoveel mogelijk te beperken. Juist de politie is zich doorgaans bewust van het maatschappelijk belang hiervan. De partijen onderzoeken de mogelijkheden om de acties te voorkomen en eventuele schades te verhalen op de bonden.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel