nieuws

Helft Nederlandse LZV’s rijdt niet meer

Home

Helft Nederlandse LZV’s rijdt niet meer
LZV Plieger

Bijna de helft van de ecocombi’s in Nederland rijdt niet meer nadat het tonnage verlaagd werd van 60 naar 50 ton, meldt de nieuwsbrief van TTM.nl. Volgens distributiemanager Michel van der Wedden (Plieger) zouden er van de 180 Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV) nog maar 80 rijden.

Van der Wedden wees er onder meer op dat als bedrijven met een LZV willen rijden, ze goed naar de verhouding gewicht/volume moeten kijken.
Zeker na de beperking van het treingewicht tot 50 ton brengt de LZV toch vooral voordeel bij inzet voor relatief volumineuze goederen.
 
Aantal LZV’s uitgedund
Uiteindelijk is het laadvermogen per kubieke meter 20 procent lager dan bij een gewone combinatie. Van der Wedden heeft via werkgroepen regelmatig contact met andere LZV-gebruikers en wist te melden dat de beperking tot 50 ton als gevolg heeft dat er van de 180 LZV’s nog maar tachtig rijden.
 
Lees ook:
Reageer op dit artikel