nieuws

Buitenstaander wordt baas Vos Logistics

Home

Niet Stijn Vos, zoon van eigenaar Wim Vos, maar Frank Verhoeven wordt de nieuwe directievoorzitter van Vos Logistics, zo meldt FEM Business.
Voormalig Frans Maas-manager Verhoeven (41) krijgt vanwege zijn ervaring de voorkeur boven de 34-jarige zoon van enig aandeelhouder Wim Vos.

Buitenstaander wordt baas Vos Logistics
Vos Logistics

Laatstgenoemde trad vorig jaar af als directievoorzitter toen zijn bedrijf, één van de grootste vervoerders van Europa met een half miljard euro omzet, op de rand van de afgrond balanceerde.

 

Torenhoge schuld

Vos Logistics kampte met een torenhoge schuld en schreef rode cijfers door een tegenvallende transportmarkt en slecht uitgevallen overnames. Onder interim-ceo Tonn van de Laar verkocht het bedrijf het afgelopen jaar voor bijna 73 miljoen euro aan bedrijfsonderdelen. Vos Logistics ging terug naar kernactiviteit: transport. Van de Laar vertrekt in juni, dan neemt Verhoeven het stokje van hem over.
 

Overname

Verhoeven werd vorig jaar binnengehaald op suggestie van president-commissaris Henk Benjamins, zelf voormalig ceo van Frans Maas. In veertien jaar was Verhoeven bij Frans Maas opgeklommen tot director corporate business development toen het Venlose bedrijf begin 2006 werd overgenomen door het Deense DSV. Hij vertrok om vervolgens als als interimmanager aan de slag te gaan in de grafische industrie.

 

Stijn Vos wel directielid

Stijn Vos is inmiddels wel directielid. Volgens Van de Laar is ‘zeker niet uit te sluiten’ dat de jongste zoon van Wim Vos op termijn de baas wordt in het bedrijf van zijn vader. “Dat is niet onlogisch in een familiebedrijf.” Stijn Vos was tot voor kort verantwoordelijk voor onder meer de inkoop en de IT.

Bron: FEM Business

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel