nieuws

Autospiegelfabrikant MCI automatiseert productielijn in twee fasen

Home

Producent van autospiegels MCI heeft bij een vestiging in Mexico de hulp ingeroepen van Z-Tech Solutions uit Hengelo voor het automatiseren van een productielijn voor elektrische autospiegels. Daarbij werd een transportsysteem van Sigma geïnstalleerd dat past in de ‘organic growth’-filosofie van MCI.

Autospiegelfabrikant MCI automatiseert productielijn in twee fasen
Z-Tech Solutions automatiseert productielijn MCI

Het moderniseringsproject werd uitgevoerd in twee fasen. Eerst werden de handmatige assemblagestations met elkaar verbonden via een transportsysteem, daarna werden de stations gemoderniseerd. Op basis van een intern vergelijkend onderzoek onder een groot aantal transfersystemen koos opdrachtgever MCI uit Montfoort (het voormalige Eaton Automotive – mirror division) voor het systeem dat Z-Tech voert: het Zwitserse Sigma.

 

Flexibiliteit

Dit systeem past prima in de ‘organic growth’-filosofie van MCI. Dit houdt in dat het bedrijf wil groeien door toenemende productie en verkopen in plaats van door overnames en fusies. De capaciteit van het Sigmasysteem kan als het ware ‘meegroeien’ met het bedrijf. Dit transportsysteem is modulair opgebouwd uit basiselementen en kenmerkt zich door eenvoud en flexibiliteit. Het kan als een soort modelspoorbaan worden uitgebreid en sluit daarom goed aan bij de groeifilosofie van MCI.

 

Toevoerapparatuur

In de tweede fase van het project moderniseerde Z-Tech drie assemblagestations door ze uit te breiden met handling- en toevoerapparatuur. De assemblagewerkzaamheden die op deze stations handmatig werden verricht, kunnen daardoor voortaan volledig geautomatiseerd worden uitgevoerd.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel