nieuws

Achmea bestrijdt vocht in zeecontainers

Home

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea introduceert voor de transportsector in Nederland ‘de Box’. De Box reduceert hoge luchtvochtigheid en condensatie in zeecontainers tot een minimum en voorkomt daarmee schade aan producten. Van alle transportschades met zeecontainers is vocht in driekwart van de gevallen de belangrijkste oorzaak.

Achmea bestrijdt vocht in zeecontainers
Achmea box

Tijdens verscheping van zeecontainers naar Nederland is ons killere zeeklimaat de belangrijkste oorzaak van vochtproblemen. Het temperatuurverschil van warm naar koud veroorzaakt condens in de container. Vervolgens ontstaan er druppels op de wanden en het plafond. Het vocht slaat vervolgens neer op de goederen waardoor onherstelbare schade ontstaat. De beschadigde goederen zijn dan niet meer verhandelbaar. Afhankelijk van de lading bedraagt het schadebedrag gemiddeld 50.000 euro per container. 

 

Box

De Box bestaat uit een kunststof opvangbak met een ecologisch verantwoorde zoutsubstantie. De substantie trekt zelf geen vocht aan maar geeft dit direct af aan de opvangbak. Daar aangekomen kan het vocht niet opnieuw worden afgegeven aan de omgeving. De Box kan niet overstromen omdat er niet meer water in de opvangbak past dan er zout beschikbaar is. Per Box kan ongeveer 2,2 liter water worden opgevangen. Afhankelijk van de grote van de container en het soort goederen dat vervoerd wordt, bepaalt men het aantal benodigde ‘Boxen’.

De verzekeraar stelt dat deze oplossing milieuvriendelijk en effectiever is dan bestaande methoden zoals silica. 

 

Klik hier voor het filmpje van de Box

 

Lees ook het productnieuws:

 

Overig productnieuws op logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel