nieuws

Zorgen over toekomst V&D-magazijn

Home

De 110 magazijnmedewerkers van het V&D-distributiecentrum in het Groningse Aduard maken zich zorgen over hun toekomst, meldt het Dagblad van het Noorden. De directie van Maxeda, het moederbedrijf van Vroom & Dreesmann, onderzoekt of dit magazijn nog wel aan alle eisen van logistiek en kosten voldoet.

Zorgen over toekomst V&D-magazijn
Vroom en Dreesmann

Er wordt ook gekeken of het zin heeft de logistieke processen bij derden onder te brengen.

Vakbond FNV benadrukt dat Maxeda nog geen definitieve beslissingen heeft genomen. De uitkomst van het onderzoek zal in het tweede kwartaal van dit jaar worden bekendgemaakt.

FNV-bestuurder Gea Lotterman tegenover het Dagblad van het Noorden: “Dan pas weten we wat er werkelijk aan de hand is. Het zou zelfs kunnen dat er werk bij komt voor de Maxeda-winkels M&S Mode en de Bijenkorf.”

 

Blijvende onrust

Lotterman gaat niet uit van dat laatste scenario en begrijpt dat de mensen zich zorgen maken. “Maar we moeten niet al te veel speculeren, want dat kan gevaarlijk zijn”, zegt ze.

De vakbonden FNV en CNV hebben met het magazijnpersoneel al enige bijeenkomsten gehad over dit thema. Volgens Lotterman is de onrust toen niet weggenomen.

 

Bakkerij

V&D heeft al jaren de dc-vestiging in Aduard. Tot vier jaar geleden waren in het dc ook de eigen bakkerijen gevestigd, maar die sloten vier jaar geleden. Dat kostte 27 mensen hun baan.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel