nieuws

Seabrex moet verhuizen van gemeente Rotterdam

Home

Fruitoverslagbedrijf Seabrex moet verhuizen. Seabrex is de bekendste ondernemer in de Merwedehaven, die nu bekend staat als de vitamine C-haven. De gemeente Rotterdam wil van de haven een gewilde woonwijk aan het water maken die in 2020 klaar moet zijn. De verhuizing betekent dat voor een miljoen ton ‘vitamines’ een andere plaats moet worden gezocht.

Seabrex moet verhuizen van gemeente Rotterdam
Seabrex moet verhuizen

Het bericht over Seabrex staat in de Financiële Telegraaf van maandag 11 februari. Herman de Knijf, directeur van Seabrex, heeft volgens De Telegraaf letterlijk de wind tegen. De Knijf: “Alles op de terminal moet hier weg.” Wél zal zijn bedrijf straks kunnen beschikken over betere ontsluiting naar het achterland op het gebied van water-, weg- en spoorverbindingen.

 

Wat er gaat veranderen

Seabrex krijgt hulp van het Havenbedrijf Rotterdam in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Voor de zoektocht is een jaar uitgetrokken. Het is de bedoeling dat op die nieuwe plek opnieuw een fruitclustering ontstaat wat betreft investeringen, logistieke innovatie en indien mogelijk verdere groei. Logistiek bedrijf Kloosterboer, dat onlangs een belang nam in Seabrex, zal met eigen ervaring en technische kennis helpen bij de verhuizing.

 

Bron: De Financiële Telegraaf

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel