nieuws

Randstad belangrijkste bron voor logistieke banen

Home

Voor medewerkers in de logistiek zijn uitzendbureaus een belangrijke bron voor het vinden van een baan. Randstad scoort daarbij het beste, zo blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). Deze groep werkzoekenden maakt daarnaast veel gebruik van vacaturesites, het CWI en dagbladen.

Het salaris blijft de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Maar ook de werksfeer bepaalt in hoge mate de keuze voor een werkgever. Voor mbo’ers, die tot tien jaar werkervaring hebben, zijn doorgroeimogelijkheden binnen een bedrijf zeer belangrijk. Het accepteren van een baan hangt af van reiskostenvergoeding, een 13e maand en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Van deze groep gebruikt 30 procent Randstad als uitzendbureau.

 

Goede naam

Logistiek medewerkers met mbo en meer dan tien jaar werkervaring vinden de goede naam van een werkgever van doorslaggevend belang bij het kiezen voor een baan. Deze groep hecht meer waarde aan een goede pensioenregeling dan aan een reiskostenvergoeding. Waar de jongere garde vooral geïnteresseerd is in luchtvaartnieuws op internet, surfen de meer ervaren medewerkers vooral naar www.logistiek.nl om op de hoogte te blijven van hun vak.

Reageer op dit artikel