nieuws

Pietersma gaat van Hoogvliet naar Jumbo

Home

Pietersma gaat van Hoogvliet naar Jumbo

Max Pietersma gaat vanaf maandag 11 februari aan de slag bij Jumbo als directeur operationele zaken. Pietersma wordt bij de supermarktketen uit Veghel verantwoordelijk voor de zogeheten operationele aansturing van de winkels en het loonkostenmanagement en beheer.

Deze uitbreiding van de directie van Jumbo is volgens algemeen directeur Frits van Eerd nodig vanwege de groei die de onderneming in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De keten telt inmiddels 117 winkels. Alleen al in 2007 kwamen er 26 nieuwe winkels bij. Het aantal personeelsleden groeide het afgelopen jaar met zo’n 2.000 naar 14.000. Jumbo boekte in 2007 een consumentenomzet van 1,264 miljard euro, een omzetstijging van 30 procent ten opzichte van 2006.

 

Uitbreiding
‘We waren al langere tijd op zoek naar een geschikte nieuwe collega. Wij verheugen ons dan ook enorm op de komst van Max Pietersma naar Jumbo Supermarkten’, aldus Van Eerd in een persbericht.

 

‘Verschil van inzicht’
Pietersma was voorheen actief als algemeen directeur van Hoogvliet. Hij vertrok in september vorig jaar bij deze formule. De oorzaak van de breuk was volgens de supermarktketen toen ‘een verschil van inzicht met de raad van commissarissen’.   

 

Bron: Distrifood       

Reageer op dit artikel