nieuws

Logistiekeling werkt vijf uur per week over

Home

Logistiek professionals in Europa geven aan dat ze gemiddeld vijf uur per week overwerken. Respondenten uit Amerika en Azië zeggen dat ze gemiddeld 8,5 uur per week overwerken. Dit blijkt uit het derde deel van het grootse internationale carrière-onderzoek met als thema: Balans in werk en vrije tijd.

Logistiekeling werkt vijf uur per week over
wb

Wereldwijd denkt meer dan 62 procent van de logistiek- en supply chain-professionals dat de werkdruk in deze industrie hoger is dan in andere industrieën. Het aantal uren overwerk verschilt echter per regio. 

 

Drie factoren

Uit het onderzoek is verder gebleken dat wereldwijd drie factoren belangrijk zijn om de balans tussen werk en privéleven te verbeteren, namelijk:

 

  •  flexibele werktijden;
  • de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
  • een comfortabele werkplek.

 

In de praktijk blijkt dat vooral de factoren flexibele werktijden, betaald zwangerschapsverlof en een comfortabele werkplek aanwezig zijn binnen bedrijven. Werkgevers bieden niet vaak de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Betaald zwangerschapsverlof is wereldwijd aanwezig binnen bedrijven omdat hier regels voor zijn vanuit overheden.

 

Concurrentievoordeel

Bedrijven die werknemers ondersteunen bij het bereiken van een goede work-life balance zullen concurrentievoordeel behalen bij het aantrekken en behouden van talent en ze zullen gezien worden als een “employer of choice”. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om te overwegen de werknemers flexibiliteit aan te bieden met betrekking tot werlplek en het managen van werkdruk en tijd. Verder zijn er ook een aantal land-specifieke mogelijkheden die bedrijven kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden zijn dat Chinese logistieke professionals het belangrijk vinden om een studie te kunnen volgen en Duitse logistieke professionals weer meer waarde hechten aan een sabbatical.

 

Het hele verslag van module 3: Balans in werk en vrije tijd

 

Bron: Europhia Consulting Global Career Motivation Survey. December, 2007.

 

Lees meer:

Reageer op dit artikel