nieuws

Logistiek vastgoedinvesteerder geschrapt van zwarte lijst

Home

Het vastgoedfonds Van Boom & Slettenhaar (B&S), is door de Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) geschrapt van de zwarte lijst van 42 ‘potentieel malafide’ vastgoedfondsen. In een verklaring op de site zegt de initiatiefnemer van de VVP, Dion Bartels, dat B&S om ‘praktische redenen is verwijderd’ van de lijst.

Logistiek vastgoedinvesteerder geschrapt van zwarte lijst
Zwarte lijst

Afgelopen vrijdag meldde logistiek.nl nog dat B&S, dat ook actief is in de ontwikkeling van logistiek vastgoed, op de eerste plaats was gezet van deze zwarte lijst.

 

Juridische bijstand

In de argumentatie om B&S alsnog te verwijderen zegt de VVP: ‘De Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) besteedt haar beperkte financiële middelen (afkomstig van haar leden, de participanten) liever aan het verschaffen van adequate voorlichting en informatie dan aan de kosten gemoeid met juridische bijstand voor en tijdens een procedure bij de rechter.’

 

Klacht

Opmerkelijk is echter dat de VVP in de verklaring verder stelt dat het niet zal afzien van stappen tegen B&S. ‘De VVP benadrukt dat een klacht wordt ingediend tegen Van Boom & Slettenhaar bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFid) terzake dezelfde feiten en omstandigheden: ‘goedkoop’ onroerend goed aankopen en ‘duurder’ verkopen aan de participanten, ook wel genaamd ‘front-running’.’

Als deze klacht gegrond wordt verklaard wil de VVP alsnog de ‘te lijden schade verhalen op Van Boom & Slettenhaar.’

Reageer op dit artikel