nieuws

Grondconflict Wim Bosman eindelijk opgelost

Home

De gemeente Montferland en Wim Bosman hebben na jaren van getouwtrek een overeenkomst getekend over de verdeling van gronden in ’s-Heerenberg. Tientallen gerechtelijke procedures zijn de afgelopen zeven jaar gevoerd en over en weer werden schadeclaims neergelegd. Alle lopende zaken zijn volgens dagblad De Gelderlander met dit akkoord ingetrokken.

Grondconflict Wim Bosman eindelijk opgelost
Wim Bosman

Montferland wil op de gronden van Bosman infrastructuur (riolering, wegen) voor het bedrijventerrein langs de grens aanleggen. Zolang de gemeente die grond niet heeft, kunnen geen minder kleine kavels afgegeven worden voor lokale en regionale ondernemers.

 

Onteigening voorkomen

De gemeente Montferland heeft lange tijd voorgesteld om de grond van Bosman te kopen en de infrastructuur aan te leggen, waarna de ondernemer het terrein terug zou kunnen kopen. Wim Bosman wilde niet verkopen omdat hij het terrein zelf wil ontwikkelen voor uitbreiding van zijn bedrijf. Vlak voordat over zou worden gegaan tot onteigening, besloot Bosman uiteindelijk toch akkoord te gaan met het bod van de gemeente (uit 2006), om gronden met gesloten beurzen te ruilen

 

Extra kavels

Afspraak is nu dat gronden van de gemeente overgaan naar Wim Bosman voor uitbreiding van zijn bedrijf en dat de gemeente benodigde grond terugkrijgt voor het bedrijventerrein. Tevens krijgt Bosman de mogelijkheid om extra kavels te kopen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel