nieuws

De Klok Logistics denkt alweer aan nieuwbouw

Home

Logistiek dienstverlener De Klok Logistics is van plan om op de locatie aan de Beurtvaartweg in Nijmegen, waar twee weken geleden een felle brand woedde, nieuwbouw te plegen. Cyril Driessen, de directeur van het logistieke bedrijf, heeft dat bekendgemaakt tegenover dagblad De Gelderlander.

De Klok Logistics denkt alweer aan nieuwbouw
De Klok Logistics

"Op deze plek, op dit industrieterrein, willen wij ons bedrijf herbouwen. We zijn nu bezig met de sloopvergunning. Op 1 februari, over een jaar dus, moeten we de nieuwbouw in gebruik kunnen nemen. Als alle instanties hun best doen, moet dat mogelijk zijn", vertrouwde Driessen de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf toe tijdens een rondleiding langs de overblijfselen van de getroffen panden van De Klok Logistics.

 

Vragen

Over de brand, die 9.000 vierkante meter bedrijfsruimte van de logistiek dienstverlener in de as legde, zijn nog zeker drie prangende vragen over waar volgens Driessen een antwoord op moet worden gegeven. "Eén: de oorzaak. Twee: het precieze tijdstip dat de brand uitbrak, want daar zijn tegenstrijdige verklaringen over. Drie: hoe kon het vuur zó snel om zich heen grijpen."

De werkelijke toedracht boven water krijgen, zal volgens de technische recherche lastig worden, omdat de verwoestingen te groot zijn.

 

Onderzoek vloeren

Driessen tegenover De Gelderlander: "Ik heb wel begrepen dat de technische recherche de vloeren nog gaat onderzoeken als de puinhopen zijn weggehaald. Misschien vertellen die nog wat over de oorzaak."

 

Geen sprinklers

Volgens De Klok-directeur heeft voor zover bekend het brandmeldsysteem goed gefunctioneerd. Een sprinklerinstallatie had het bedrijf niet " omdat de brandkans gering was."

 

Tijdelijke opslag

Driessen lijken de vragen over het hoe en waarom van de brand niet zo bezig te houden. "Ik ben vooral bezig met opbouwen. Dat hebben we héél snel gedaan. Al op de maandagmiddag na de brand waren we weer 100 procent in de lucht." De Klok Logistics maakt tijdelijk gebruik van opslagloodsen in de regio.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel