nieuws

DB registreert nieuw bedrijf voor logistiek

Home

Deutsche Bahn heeft onder de naam DB Mobility Logistics AG een bedrijf laten registreren waarin straks waarschijnlijk het spoorvervoer en de andere logistieke activiteiten van het concern zullen worden ondergebracht. Die activiteiten zullen in de loop van dit jaar gedeeltelijk worden verkocht aan particuliere beleggers.

DB Mobility Logistics heette tot nu toe Stinnes AG. Onder die naam was het een soort plank-BV. Het is nu omgedoopt en onder de nieuwe naam ingeschreven in het handelsregister van het Amtsgericht Berlijn-Charlottenburg. De deelnaam Mobility staat voor het personenvervoer van Deutsche Bahn, Logistics voor onder meer het railgoederenvervoer en de logistiek (waaronder Schenker).

 

Privatiseren

Verkeersminister Wolfgang Tiefensee wil nog dit jaar de logistiek van Deutsche Bahn gedeeltelijk privatiseren. Dat kan onder meer door deze activiteiten naar de beurs te brengen. Binnen zijn eigen partij, de SPD, zijn de meningen hierover verdeeld. Op 3 maart komt over het onderwerp een partijraad bijeen. Bron: NT.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel