nieuws

Britse investeringsgroep doet bod op TDG

Home

De Britse transport- en logistiekgroep TDG heeft van de Londense private equity-investeerder Laxey Partners een aanbod ontvangen voor de complete overname van zijn aandelen. Laxey Partners heeft al 22 procent van de TDG-aandelen in handen, meldt het Belgische vakblad De Lloyd.

Britse investeringsgroep doet bod op TDG
TDG Veenendaal

Ondanks de gestage groei van TDG, zijn er in het Verenigd Koninkrijk vragen gerezen over de omvang van de onderneming. Dit leidde tot onderhandelingen over een fusie met Christian Salvesen. Dat voornemen ging niet door omdat Salvesen afgelopen jaar werd ingelijfd door Norbert Dentressangle.

 

Overnameprooi

TDG bleef door deze overname aangeslagen achter, waardoor het bedrijf een gemakkelijke overnameprooi vormde voor durfinvesteerders.

 

Omzetgroei

TDG bleef de afgelopen maanden groeien, onder andere via overnames in de ‘freight forwarding’. De onderneming verkeert in goede financiële gezondheid: de omzet steeg het afgelopen jaar met 26 procent naar 670 miljoen Britse pond, de winst (voor belasting) ging naar 9 procent tot 15,7 miljoen Britse pond. In Nederland heeft TDG vestigingen in Nijmegen en Veenendaal. Het bod van Laxey is voorwaardelijk en staat of valt onder meer hoe het onderzoek naar de financiële huishouding van TDG afloopt.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel