nieuws

Afzwakkende economie beïnvloedt software-uitgaven niet

Home

Volgens Gartner zullen softwareleveranciers nauwelijks hinder ondervinden van tegenvallende economische resultaten, zoals die zich in de VS voordoen. De verkoop van zakelijke software zal wereldwijd in 2008 met acht procent groeien is de verwachting van het analistenbureau. Wél zullen bedrijven weer meer op kwaliteit beoordeeld gaan worden dan nu het geval is.

Afzwakkende economie beïnvloedt software-uitgaven niet
Groei in bedrijfssoftware continueert

Gartner spreekt de verwachting uit dat vooral de bedrijven die een goede uitgebalanceerde mix hebben van verkoop van nieuwe licenties, onderhoud, het aanbieden van Software as a Service (SaaS) en mogelijkheden tot het overnemen van softwareactiviteiten voor derden het in 2008 goed zullen doen.

 

Onbeperkte uitgavenbudgetten

De ‘onbeperkte’ uitgavenbudgetten zullen in 2008 langzaam slinken en dat heeft volgens Gartner tot gevolg dat er weer meer concurrentie ontstaat tussen softwareleveranciers. Het betekent ook een hernieuwde aandacht op de kwaliteit van geleverde diensten van leveranciers. Maar ook voorziet Gartner dat door de hier en daar afkoelende economie de reeks overnames in softwareland alleen maar zal toenemen. Tenslotte zullen in het tweede kwartaal van 2008 de eerste tekenen van omzetdalingen te zien zijn.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel