nieuws

Zeeland krijgt logistiek opleidingscentrum

Home

Op korte termijn moet in Zeeland een opleidingscentrum komen dat goed gekwalificeerd personeel moet opleiden voor uiteenlopende functies in de logistiek. Het Centrum Logistiek Zeeland komt volgens dagblad PZC in Terneuzen. Het opleidingsinstituut is een initiatief van het havenschap, de ROC’s Zeeland en Westerscheld en de opleidingsinstituten Jonkman en TSA.

Zeeland krijgt logistiek opleidingscentrum
Terneuzen

De opleidingscapaciteit van het instituut kan al naar gelang de behoefte bij de havenbedrijven variëren van enkele tientallen tot meer dan honderd leerlingen.

 

Havendiner

Het streven is dit voorjaar met de bouw van het opleidingscentrum te beginnen. De plannen voor het Centrum Logistiek Zeeland werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse havendiner bij Verbrugge Terminals in Terneuzen.

 

Spooraansluiting

Tijdens de bijeenkomst kondigde havenschapvoorzitter Toine Poppelaars aan dat Zeeland Seaports een directe aansluiting wil realiseren vanaf de Zeeuwse spoorlijn naar Antwerpen. Daarnaast de aanleg van het ontbrekende stukje spoor tussen Axel en Zelzate en verbetering van de toegang tot het kanaal Gent-Terneuzen.
   

Havenschap zelfstandig
Poppelaars kondigde verder aan dat het havenschap waarschijnlijk deze zomer met voorstellen voor verzelfstandiging komt. De ervaringen die daarmee in Rotterdam zijn bereikt, gelden als voorbeeld.
 
Lees ook:

Reageer op dit artikel