nieuws

Verzekeraar voorziet transportcrisis

Home

Kredietverzekeraar Euler Hermes verwacht een moeilijk jaar voor de transportsector. De verzekeraar doet deze uitspraak op basis van wereldwijd sectorenonderzoek. Door de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de EU wordt het goederentransport in Europa fors duurder. Andere boosdoeners zijn de hoge olieprijzen en de kredietcrisis.

De prijsstijging in het transport wordt veroorzaakt door de nieuwe sociale en economische eisen die de uitbreiding van de unie met zich meebrengt, aldus het bedrijf. Het vrachtverkeer, dat onder vuur ligt omdat het de wegen verstopt en het milieu vervuilt, krijgt volgens de onderzoekers te maken met forse ecotaxen.

 

Zware klappen

Walter Toemen, directeur risk van Euler Hermes Nederland: ”De milieuwetgeving zal leiden tot Europees transport met bevoegd personeel en gecertificeerde bedrijven. Maar dit alles heeft een keerzijde: het verkeer wordt erg duur en bedrijven die de hoge milieubelastingen niet op kunnen brengen, krijgen zware klappen te verduren. De in verhouding tot het buitenland relatieve kleine Nederlandse transportsector krijgt het zwaar.”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel