nieuws

Unit 4 Agresso wil grootste overname ooit doen

Home

Leverancier van bedrijfssoftware Unit 4 Agresso wil de Britse branchegenoot Coda overnemen voor 158 miljoen pond sterling (209 miljoen euro). Het zou de grootste overname zijn die het bedrijf ooit deed. Dat heeft Unit 4 Agresso maandag bekendgemaakt.

Unit 4 Agresso wil grootste overname ooit doen
Unit 4 Agresso pand in Sliedrecht

Unit 4 Agresso deed eind december al een indicatief bod op het Britse bedrijf en inmiddels is het boekenonderzoek in een vergevorderd stadium. Unit 4 Agresso wil de eventuele overname financieren uit bestaande middelen.

 

Unit 4 na overname in top-10 grootste leveranciers bedrijfssoftware
Samen zullen Coda en Unit 4 Agresso gaan behoren tot de top tien van grootste leveranciers van bedrijfssoftware in Europa. Volgens analisten vullen de bedrijven elkaar goed aan, wat kan leiden tot besparingen. “Het zal Unit 4 Agresso schaalvoordelen opleveren in Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk”, aldus analisten Hans Slob en Frank Claassen van Rabo Securities.

 

Indicatieve bod aan de hoge kant
Hoewel zakenbank Petercam het logisch vindt dat het bedrijf uit Sliedrecht ervoor kiest om een grote overname te doen, zodat het bedrijf een grote speler blijft, vindt de zakenbank het indicatieve bod aan de hoge kant. De bank verlaagde het advies van het aandeel maandag. “Het is risicovol, helemaal aangezien het erop lijkt dat de Europese economieën afkoelen, met name die van Groot-Brittannië”, aldus analist Luuk van Beek.

 

Coda is leverancier van financiële software
Coda is een leverancier van financiële software en haalde in 2006 een omzet van 53,5 miljoen pond sterling (70,6 miljoen euro). Unit 4 Agresso haalde in 2006 een omzet van 236 miljoen euro. In Amsterdam stond het aandeel Unit 4 Agresso maandagochtend 2,8 procent hoger.

 

Bron: ANP

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel