nieuws

Supply chain professionals in chemie delen te weinig kennis

Home

Uit onderzoek van Accenture blijkt dat de supply chain kennis binnen de chemische industrie onvoldoende wordt gedocumenteerd en gedeeld. De meerderheid van supply chain professionals in de chemische industrie is slecht in het vastleggen en delen van best practices.

Supply chain professionals in chemie delen te weinig kennis
Supply chain professionals in chemie delen te weinig kennis

Tweederde van de ondervraagde supply chain professionals geeft aan dat hun bedrijf geen formele processen toepast om best practices vast te leggen of met andere collega’s te delen. Het directe gevolg is dat veel waardevolle kennis niet optimaal wordt benut.

 

Op één plek

Van de respondenten zegt 37 procent dat hun bedrijven formele processen hebben voor het delen van ervaringen. Daarbij zegt 11 procent dat de best practices worden gedocumenteerd en vertaald in standaard procedures. Slechts 4 procent geeft aan dat hun bedrijven de ervaringen op één plek zeker stelt en beschikbaar maakt voor alle supply chain professionals in de organisatie.

 

Training

Ook de mate van training aan supply chain medewerkers is gemeten. Twee jaar terug genoot 78 procent geen training, terwijl dit nu maar 11 procent is. 29 procent is tevreden met het huidige niveau van training.

 

Voor het onderzoek zijn 400 supply chain professionals in Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Azië ondervraagd. De studie is het tweede onderzoek in een serie van twee. Het eerste onderzoek was in 2005. “Het delen van ervaringen is de afgelopen twee jaar wel verbeterd, maar er zijn nog steeds verbeteringsmogelijkheden,” zegt Christopher Lange, senior executive bij Accenture en schrijver van het onderzoeksrapport.

 

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de site van Accenture.

 

 

Reageer op dit artikel