nieuws

Supply chain excellentie en aandeelhouderswaarde gaan samen

Home

Supply chain excellentie en aandeelhouderswaarde gaan hand in hand, zo blijkt uit onderzoek van AMR Research. Het onderzoeksbureau legde de beurskoersen van de top-25 van best presterende supply chain toppers naast die van de gemiddelde beursgenoteerde bedrijven.

Supply chain excellentie en aandeelhouderswaarde gaan samen
Supply chain excellentie en beurswaarde gaan samen

Nokia stond in 2007 aan de top van de beste ‘supply chain bedrijven’ zoals door AMR Research opgesteld. In de hele top-25 zijn er maar vier bedrijven te vinden die hun beurskoers zagen dalen tegen dus 21 die een lichte tot flinke stijging konden noteren. De grootste stijging van de beurskoers viel ten deel aan Apple, dat de koers van eind december 2007 ten opzichte van eind december 2006 zag stijgen met 122,47 procent.

 

Dell weer in de top-25?

In de top-25 staan vooral grote fabrikanten en retailers die excelleren op het gebied van supply chain prestaties, sc-bekwaamheden en leiderschap. Ze hebben veelal een hogelijk gecoördineerd, vraaggestuurd netwerk. De nieuwe top-25 voor 2008 wordt naar verwachting in mei van dit jaar gepresenteerd. Zou computerfabrikant Dell, het bedrijf dat in 2005 vanaf de eerste positie uit de lijst verdween, weer bij de beste 25 supply chain bedrijven horen?

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel