nieuws

PE People betrekt nieuwe hoofdvestiging

Home

Uitzendbureau PE People verhuist het hoofdkantoor van Reek naar ‘s-Hertogenbosch. De behoefte aan een groter hoofdkantoor is een gevolg van de toenemende professionalisering, de aanhoudende organisatiegroei en de stijgende vraag naar hoger opgeleid personeel.

PE People betrekt nieuwe hoofdvestiging
P&E People

PE People heeft zich gespecialiseerd in het uitzenden van Poolse en andere (Oost) Europese werknemers. Warehousepersoneel is een van de drie speerpunten. Met het nieuwe kantoor is de uitzendorganisatie in staat om haar dienstverlening, naar opdrachtgevers en naar de andere vestigingen in het land, te optimaliseren en de verdere groei van de organisatie te ondersteunen.

 

Voordeel

“Door de toenemende vraag naar zowel laag als hoog opgeleide uitzendkrachten uit Polen en Midden- en Oost-Europa waren wij genoodzaakt te verhuizen naar een groter hoofdkantoor”, aldus commercieel directeur Saskia Rosmalen “Het voordeel van ’s-Hertogenbosch ten opzichte van ons oude kantoor in Reek is dat het beter bereikbaar is en een centrale plaats inneemt in de regio.”

 

Fusie

Met de verhuizing wordt ook de gelegenheid benut om de integratie tussen de vorig jaar overgenomen branchegenoot Total Team en PE People verder vorm te geven. Dit houdt in dat beide partijen vanaf heden verder gaan onder de naam P&E People en dat zij vanuit hetzelfde bedrijfspand gaan opereren.

 

Beroepsbevolking

In Nederland werken naar schatting ten minste 100.000 mensen uit de Midden- en Oost-Europese lidstaten die sinds 1 mei 2004 lid zijn van de Europese Unie (Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen). Dit komt overeen met circa 1,5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking. Deze arbeidsmigranten werken deels in loondienst en deels als zelfstandige. De overgrote meerderheid (naar schatting ruim vier op de vijf) van hen komt uit Polen. Dit blijkt uit de eerste rapportage van het onderzoek ‘De Europese grenzen verlegd’ van het bureau Regioplan. De schatting is gebaseerd op interviews met cao-partijen over de ervaringen na 1 mei 2007. Sinds deze datum kunnen arbeidsmigranten uit de acht Midden- en Oost-Europese landen hier zonder beperkingen aan de slag. Daarnaast is bij de schatting ook gebruik gemaakt van het aantal werkvergunningen dat is aangevraagd in de eerste vier maanden van 2007.

 

Lees ook:

 

 

 

 

Reageer op dit artikel