nieuws

Bedrijfsleven krijgt interesse voor SOA

Home

Logistiek actieve bedrijven behoren tot de groep bedrijven die de meeste interesse tonen in Service Oriented Architecture (SOA). Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek van IDC naar de adoptie van SOA door het West-Europese bedrijfsleven. De banksector is het verst met de adoptie van de technologie.

Bedrijfsleven krijgt interesse voor SOA
Interesse voor SOA stijgt

Transport en logistieke bedrijven vallen in het onderzoek binnen de groep ‘telecom/media/transport/utilities’ en die groep scoort een fraaie vierde plaats in de adoptie top-11. De belangrijkste reden voor bedrijven om te investeren in SOA is het verbeteren van de kwaliteit van bestaande IT-systemen. Daarna wordt het verlagen van de operationele IT-kosten veelvuldig genoemd.

 

Groot voordeel

Opvallend is dat bijna geen van de bedrijven aangeeft dat ze SOA zien als een oplossing voor de integratie van processen en informatie met klanten en leveranciers. Terwijl juist hierbij een groot voordeel te behalen is. Voor de categorie waarbinnen transport- en logistieke bedrijven vallen is met name het verlagen van de IT kosten een reden om te investeren in SOA.

 

Uit het IDC onderzoek naar SOA:

 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel