nieuws

Paul Durlinger recenseert ‘Integrale Logistiek

Home

Ir. Paul Durlinger, auteur van diverse logistieke boeken, is docent op de faculteit Technische Bedrijfskunde van de TU Eindhoven. Ook is hij directeur van adviesbureau Durlinger Consultancy. Hieronder zijn recensie van het recent verschenen boek Integrale Logistiek.

Paul Durlinger recenseert ‘Integrale Logistiek
Integrale Logistiek

Deel I uit de reeks Logistiek Verbeteren.

Een wel heel dikke inleiding

 

Hoe schrijven ze het bij elkaar dacht ik (positief bedoeld hoor). Een pil van ongeveer 400 bladzijden en er volgen nog 4 delen in deze reeks. Wat moeten de auteurs daar nog in kwijt?

 

Hele vakgebied

Het Duitse spreekwoord “In der Beschránkung zeigt sich der Meister” was op zijn plaats geweest. In feite behandelen ze ongeveer het hele vakgebied en daar zit ook meteen het manco. Omdat ze zoveel (willen) behandelen, laten ze her en der steekjes vallen. Ze zadelen een docent zonder gedegen logistieke achtergrond gegarandeerd met problemen op..

 

Voorbeelden

Daarmee wil ik niet zeggen dat het boek geen goede inleiding geeft op het vakgebied. Integendeel, ongeveer alles komt ter sprake of wordt aangestipt. Er staan ook genoeg voorbeelden in om de theorie te verklaren voor studenten zonder veel bedrijfservaring. En de schrijfstijl sluit daar ook goed op aan, maar de “senior-student” moet er misschien even aan wennen.  Maar ik ben toch heel benieuwd wat er in de andere delen komt te staan.

 

 

Oordeel: Weinig vernieuwend maar dat hoeft ook niet.
Cijfer: 7
Titel: Integrale Logistiek
Auteurs Jan Engelbrecht en Niels Kruijer
Uitgever Boom Onderwijs, 2007
ISBN 978-90-473-0039-7
Prijs € 49.00
Doelgroep EJLog en ESLog studenten en aankomende logistici

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel