nieuws

Milieu-subsidies tijdelijk gestopt

Home

Ondernemers kunnen dit jaar geen subsidie meer aanvragen voor energiebesparing en andere milieumaatregelen. De energie-investeringsaftrek (EIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil) zijn per 28 november gesloten.

Milieu-subsidies tijdelijk gestopt
Subsidie

De betrokken ministeries vrezen dat het budget van ruim 25 miljoen euro wordt overschreden.

Met de milieu-investeringsaftrek kunnen ondernemers investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken van de belasting. De willekeurige afschrijving milieu-investering biedt ondernemers een liquiditeits- en rentevoordeel. De EIA biedt een belastingvoordeel voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

 

Voorwaarden
Bedrijven die vóór 28 november 2007 verplichtingen voor investeringen zijn aangegaan, komen nog voor subsidie in aanmerking. De investeringen moeten wel binnen drie maanden worden gemeld. Vanaf 1 januari 2008 kunnen ondernemers de subsidies weer aanvragen. Een eventueel overschrijding wordt niet gekort op het budget voor volgend jaar. De voorwaarden voor de EIA, MIA en Vamil voor 2008 worden eind december 2007 bekend gemaakt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel