nieuws

‘Microsoft heeft interesse in overname SAP

Home

Microsoft zou interesse hebben in de overname van SAP. Tenminste, dat meldt Reuters. Meer dan een gerucht is het overigens nog niet. En of het moment goed is gekozen valt te betwijfelen. SAP is op dit moment bezig met de afronding van de overname van Business Objects, de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf.

‘Microsoft heeft interesse in overname SAP
Reuters: 'Microsoft heeft interesse in overname SAP

Het gerucht over de interesse van Microsoft in SAP is de wereld in geholpen door persbureau Reuters. Zowel SAP als Microsoft ontkent het bericht volgens het persbureau. Maar wellicht gaat het gezegde ‘waar rook is, is vuur’ hier wel op. Een combinatie van beide bedrijven lijkt, gezien het portfolio van SAP en Microsoft Business Solutions, niet de meest voor de hand liggende.

 

SAP en Microsoft werken al samen

Toch hebben beide bedrijven in het verleden niet geschuwd zaken met elkaar te doen, zelfs vrij recentelijk. Zo meldden de concurrenten dat ze gingen werken aan Duet, een oplossing waarbij gebruikers vanuit Microsoft Office-applicaties sneller kunnen werken met SAP-bedrijfsprocessen en -gegevens. Inmiddels zijn al enkele bedrijven gestart met het gebruik van Duet.

 

Overeenkomst tussen beide ondernemingen

Wat beide bedrijven gemeen hebben, is dat ze enkele jaren geleden aankondigden om de focus meer dan voorheen naar het midden- en kleinbedrijf te verschuiven. Microsoft deed dat door Navision te kopen en SAP deed dat door Business One in de markt te zetten. Mocht er een combinatie van beide bedrijven ontstaan, dan zal die de absolute marktleider worden voor het mkb.

 

Bron: Reuters

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel