nieuws

Logistiek ondernemerschap: niet alleen in eigen tuin harken

Home

Tijdens een de goed bezochte bijeenkomst van VLM regio Zuid in Veghel predikte Jan Kerkhof, wethouder van de gemeente Veghel, dat je niet alleen in je eigen tuintje moet harken, maar moet samenwerken. Jumbo is daar een goed voorbeeld van. Zij pakten de beveiliging van het bedrijfsterrein in Veghel gezamenlijk aan.

Logistiek ondernemerschap: niet alleen in eigen tuin harken
De VLM bijeenkomst regio zuid trok veel belangstellenden

Volgens Peter van der Meij van DHL is gemeten dat de regio noordoost Brabant het meest economisch dynamisch is. “Het samenwerken zit er van nature in. Van oudsher zitten hier veel coöperaties en familiebedrijven.” Daarnaast lichtte hij het belang van de lobby toe. “Logistiek is de kunst van het slim organiseren. Met het kennisakkoord Logistiek gaan we eindelijk met zijn allen hieraan richting geven. Het is alleen jammer dat de kennis bij iedere verkiezing weer wegzakt en we vaak weer opnieuw met de lobby moeten beginnen bij nieuwe ministers en gedeputeerden.”

 

Aan tafel met plaatselijke overheid

Karel de Jong gaf een praktijkvoorbeeld van samenwerking tijdens zijn presentatie. De aanpak van de bedrijfsterreinbeveiliging was een initiatief van gezamenlijke ondernemers. De Jong’s ervaring met de gemeente is erg goed. Zijn devies is dan ook om niet te vrezen om met de plaatselijke overheid aan tafel te gaan. “Niet strijden maar samenwerken.” Tot slot gaf De Jong nog een toelichting over de nieuwbouwplannen van Jumbo en de onlangs in gebruik genomen mixed palletizer. “Ondanks dat andere retailers kiezen voor een decentrale dc organisatie blijven wij vasthouden aan de centrale aanpak, vandaar de uitbreiding om de verwachte groei op te kunnen vangen.” Om toch de transportkosten en milieubelasting binnen de perken te houden zet Jumbo 8 dubbeldekvrachtwagens in voor de winkelbeleveringen. Door mechanisatie wordt de groei gemanaged en personeelskosten bespaard.

 

Rondleiding Jumbo

Tijdens de rondleiding, na afloop van het seminargedeelte, kregen de deelnemers de kans de mixed palletizer met eigen ogen te zien in het dc van Jumbo. Voor velen de reden om deel te nemen aan deze middag.

 

Bekijk hier het filmpje van de mixed palletize van Jumbo in bedrijf

Reageer op dit artikel