nieuws

Gemeente wil grond Wim Bosman onteigenen

Home

Wim Bosman moet grond teruggeven aan gemeente Montferland. Tenminste, als het aan de gemeente ligt. De logistiek dienstverlener is het daarmee allerminst eens. De gemeente wil een lap grond ter grootte van twaalf voetbalvelden op het Euregionale bedrijventerrein in ’s-Heerenberg onteigenen van Wim Bosman.

Gemeente wil grond Wim Bosman onteigenen
Gemeente wil grond Wim Bosman onteigenen

De gemeente wil de grond onteigenen van Wim Bosman omdat onderhandelingen met Bosman over de verkoop van de grond tot nu toe op niets uitliepen, aldus dagblad De Gelderlander. De gemeente heeft nu alle vrije kavels op het Euregionale bedrijventerrein in handen en kan dat naar eigen wensen ontwikkelen. De lap grond ter grootte van twaalf voetbalvelden ontbreekt daarbij nog.

 

Bosman wil grond absoluut niet afstaan

Wim Bosman is geenszins van plan om de grond af te staan. Dat was hij in 2002 ook al niet. Destijds wilde de toenmalige gemeente Bergh een stuk grond van bijna vier hectare onteigenen. De Raad van State oordeelde toen dat de gemeente daar geen recht toe had, omdat die onvoldoende had onderbouwd dat Bosman niet bereid of in staat was om de gronden volgende de juiste bestemming in te richten. En dat laatste speelt nu wederom. De gemeente zou nu opnieuw moeten aantonen dat de noodzaak om Bosman te onteigenen ontbreekt. De logistiek dienstverlener heeft een punt, omdat hij al jaren probeert uit te breiden en dat deels ook doet, maar de gemeente gaat niet akkoord met de manier waarop Bosman wil uitbreiden. Bosman zegt dat hij over voldoende kennis, kapitaal en ervaring beschikt om de twaalf voetbalvelden aan grond wel te kunnen bebouwen.

 

Bron: De Gelderlander

 

Lees:

Reageer op dit artikel