nieuws

Ambassadeursnetwerk ‘Vrouwen in Hogere Logistieke Functies

Home

Om het project “De Glazen Muur” vervolg te geven is er een ambassadeursnetwerk opgericht wat zich bezighoudt met de instroom en het behoud van vrouwen in hogere logistieke functies. Uitgangspunt van het Ambassadeursnetwerk is dat diversiteit geen ‘vrouwending’ is, maar een economisch belang.

Ambassadeursnetwerk ‘Vrouwen in Hogere Logistieke Functies
Ambassadeursnetwerk logistieke vrouwen opgericht

Vijftien dames en één heer hebben zich inmiddels opgeworpen als ambassadeur. Ze dienen niet als ideologische mascottes maar implementeren het doel in de dagelijkse praktijk. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn er verschillende items aan de orde gekomen. Het feit dat weinig vrouwen in de logistiek managementfuncties vervullen heeft met zowel de vrouwen als met bedrijven te maken. Beide zullen het beeld bij moeten stellen over de mogelijkheden van work-life balance, zo wordt tijdens de bijeenkomst geconcludeerd.

 

Krampachtigheid

Belangrijk is ook dat er van beide kanten creatief gekeken wordt naar de mogelijkheden en beperkingen. Het feit dat vrouwen zwanger kunnen worden, wordt te weinig besproken binnen bedrijven en met vrouwen zelf. Hierdoor ontstaat krampachtigheid rond instroom van vrouwen rond de dertig. Het bespreekbaar maken van de eisen van een managementfunctie (zoals minimaal vier dagen per week beschikbaarheid) en de mogelijkheden die vrouwen zelf zien bij de komst van kinderen, zorgt voor een reële voorbereiding door vrouwen en bedrijven op het vormgeven van de work-life balance.

 

40+

Verder moeten de sterke kanten van 40+ vrouwen worden belicht. Dit wordt een steeds grotere groep. Deze groep vrouwen wordt (meestal) niet meer zwanger en is meer uitgebalanceerd door ervaring. Vaak wordt er bij het thema vrouwen in mannenberoepen niet direct aan deze groep gedacht. Het Ambassadeursnetwerk stelt zichzelf ten doel om werkgevers good practices te laten zien van bedrijven waar veel vrouwen werken, ook op managementniveau.

 

VLM

De VLM heeft een centrale rol in het Ambassadeursnetwerk en neemt de coördinatie op zich. Rien Hagen van VLM heeft toegezegd de verenigingspagina met 50 procent te vullen met portretten van vrouwen. Ook komt er op de website een aparte pagina voor het vrouwennetwerk. Janneke van den Broek, vanuit VLM betrokken bij het vrouwennetwerk zorgt ervoor dat binnen de vereniging vrouwen geagendeerd blijven.

 

Meer informatie over het Ambassadeursnetwerk, stuur een mail naar Matine van der Haar (VLM) mvanderhaar@vlmnet.nl

 

Bekijk het filmpje op de site van ‘De Glazen muur’

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel