nieuws

AB krijgt VCU certificaat

Home

Deze week hebben 6 AB-uitzendorganisaties in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Friesland het VCU certificaat voor uitzenden en detacheren binnengehaald. Voor bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, geldt dat ze vanaf 1 januari 2008 alleen nog maar personeel in mogen huren van uitzendbureau’s die VCU gecertificeerd zijn.

Het VCU kwaliteitskeurmerk laat zien dat de AB-organisaties werken volgens alle normen van veilig werken voor personeel. Dit geldt voor zowel Nederlands als buitenlands personeel.

 

Voorkomen ongevallen en schades

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij AB. Het bedrijf voldeed al aan de NEN 4400 norm. Dit is een kwaliteitsmerk dat aangeeft dat de uitzendorganisatie voldoet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van de personeels- en loonadministratie. Vanaf nu is hier voor AB ook het VCU certificaat bij gekomen. Hierbij staat veiligheid en gezondheid van de medewerker centraal. Het doel is het verminderen en zo mogelijk voorkomen van ongevallen, schade, schade aan derden en materiele schade.

 

AB is vooral personeelsvoorziener op het gebied van agrarisch personeel. Daarnaast is AB ook actief in omringende sectoren, zoals bij bedrijven in de bouw, grond-, weg- en waterbouw, metaalsector, groenvoorziening en transportsector. Bij de 6 AB-organisaties werkten in 2006 zo’n 1.400 vaste medewerkers en 1.700 uitzendkrachten. Gezamenlijk werd in 2006 een financiële omzet van ruim € 115 miljoen gerealiseerd.

 

Reageer op dit artikel