nieuws

Tom Blom zet vLm voor de camera

Home

Onder deskundige leiding van voormalig presentator Tom Blom hebben vLm-leden gisteren intensief gewerkt aan het imago van de beroepsvereniging. Aan het eind van de dag waren acht zelfgemaakte promotiefilmpjes het resultaat van alle inspanning, die er op was gericht om na te denken over vernieuwing en verjonging.

Tom Blom zet vLm voor de camera
Tom Blom

Op de ledenvergadering ging het over de toekomst van de vLm (vereniging Logistiek management). Dit jaar groeide de organisatie naar ruim 1.800 leden. Maar dat neemt niet weg dat er zorgen zijn over de toekomst.

 

‘Google-istics’als begrip

Voorafgaand aan de opnames inventariseerde Blom de kansen en bedreigingen, zoals de aanwezige leen die zien. Vergrijzing werd genoemd, net als vaak dezelfde onderwerpen op de agenda, maar ook meer aansluiten bij het hbo, gids zijn in opleidingenland, meer internationaal samenwerken en vooral gebruik maken van internettechnologie (‘google-istics’ werd als snel een gevleugeld begrip) om leden en niet-leden te bereiken en digitale communities te vormen rond onderwerpen. Dat laatste viel vanzelfsprekend in goede aarde bij Blom en hij maakte snel het bruggetje naar de promofilmpjes.

 

Zingende barmannen op video

In acht groepjes gingen de leden vervolgens enthousiast aan de slag met het maken van een script. Hilarische videoproducties waren het eindresultaat met zingende barmannen, uitgelaten ceo’s met chauffeur, een ‘kijk-in-de-keuken-van’ programma en de eeuwig mopperende Muppetfiguren Waldorf en Statler. Onderhuids zat steeds een mooie boodschap verpakt, zoals aansluiting met de jeugd, ‘slim organiseren is logistiek studeren’ en de voordelen van een netwerkorganisatie.

 

Volgend jaar jubileumjaar

Op dezelfde ledenvergadering gaf het bestuur een toelichting op de initiatieven voor 2008. Volgend jaar bestaat vLm 35 jaar. In het kader daarvan zijn er diverse bijeenkomsten en verschijnt een jubileumboek met dubbelinterviews, waarin ceo’s en wetenschappers elkaar bevragen. Uit het bestuur is Ronald Fischer afgetreden. Hij wordt niet vervangen. Penningmeester Jos Kuypers blijft nog een half jaar aan, waarmee het bestuur tijd wil winnen oor het zoeken naar een geschikte opvolger.

 

Lees alles over de vLm op Logistiek.nl

Reageer op dit artikel