nieuws

Tennant reinigt vloeren zonder chemicaliën

Home

Fabrikant van schrob- en veegmachines Tennant heeft een nieuwe schoonmaaktechniek ontwikkeld met de naam ‘Ech2o’ (ekko). Hiermee wordt gewoon kraanwater elektrisch geactiveerd, zodat het gaat reageren als een krachtig schoonmaakmiddel, zonder toevoeging van milieubelastende en relatief dure reinigingschemicaliën.

Tennant reinigt vloeren zonder chemicaliën
Tennant Echo2

Met behulp van elektrisch geladen water wordt het vuil tot kleinere deeltjes afgebroken en losgemaakt van het vloeroppervlak waarna de borstels of pads het gemakkelijker van de magazijnvloer kunnen verwijderen.

 

Werking

Volgens Tennant werkt de techniek als volgt:

Binnenin de module wordt in twee stappen gewoon kraanwater in een krachtige reinigingsoplossing omgezet. In de eerste stap gaat het water in de ‘oxy generatiekamer’ door een geëlektrificeerd scherm, waardoor sterk zuurstofhoudende microbelletjes worden gevormd. In de tweede stap wordt dit zuurstofhoudende water door een watercel gestuurd waar het elektrisch geladen wordt.

 

Veilig

De uitstroom van de watercel is sterk geladen met zuur- en alkalihoudend water. Dit heeft alle kenmerken van een krachtig reinigingsmiddel. In deze geactiveerde toestand is ech2o een efficiënt reinigingsmiddel dat volstrekt onschadelijk is voor de coating van het vloeroppervlak en ongevaarlijk voor personen die het gebruiken. Na ongeveer 45 seconden wordt de reinigingsoplossing weer gewoon water (H2O). Wat in de vuilwatertank achter blijft, is gewoon water met vuil. In dit proces wordt 100 procent van het gebruikte water weer omgezet in neutraal veilig kraanwater.

 

Reageer op dit artikel