nieuws

Rijdend Nederland’ voert actie: Stop Bos

Home

Vandaag voert ‘Rijdend Nederland’ actie op het Plein in Den Haag. Volgende week, 12 november, worden de mobiliteitsonvriendelijke belastingvoorstellen van minister Bos in de Tweede Kamer behandeld. Met de protestactie maakt Rijdend Nederland nog een keer een vuist voor particuliere maar vooral ook zakelijke weggebruikers.

Rijdend Nederland’ voert actie: Stop Bos
Stop Bos

Rijdend Nederland is een coalitie die strijdt tegen de kabinetsplannen van minister Bos en bestaat uit vijf partijen;

  • BOVAG,
  • RAI Vereniging,
  • TLN (Transport en Logistiek Nederland),
  • verladersorganisatie EVO en
  • VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen).

 

TLN over belastingvoorstellen

Op de site van Transport en Logistiek Nederland is het standpunt van TLN weergegeven.

Het kabinet wil de logistieke concurrentiekracht van Nederland versterken door meer te investeren in de infrastructuur en innovatie. TLN pleit hier al langere tijd voor en is dan ook tevreden met deze plannen. Maar TLN waarschuwt ervoor dat de mooie doelstellingen van Verkeer en Waterstaat zullen worden ingehaald door de werkelijkheid wanneer de plannen voor een dieselaccijnsverhoging worden doorgezet. De lastenverzwaring kosten transport en logistieke bedrijven minstens 125 miljoen euro per jaar waardoor de sector concurrentiekracht ten opzichte van de buurlanden verliest. En dat staat juist haaks op de eerder genoemde doelstellingen van het kabinet. Sakkers concludeert: ‘De kabinetsplannen ontberen realiteitszin. Het is een verzameling losstaande maatregelen, die haaks op elkaar staan.’

 

Op de actiewebsite StopBos.nl kan iedereen die Nederland rijdend wil houden en zich verzet tegen de plannen van Bos, sinds Prinsjesdag zijn naam achterlaten.

Reageer op dit artikel