nieuws

Opengebroken container zorgt voor tsunami van bananen

Home

De stranden van Terschelling en Ameland zijn woensdagochtend deels overspoeld door bananen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Terschelling zijn dinsdag tien containers van het schip Duncan Island in de Noordzee gevallen. Helaas zijn de bananen voor de eilanders niet eetbaar.

Opengebroken container zorgt voor tsunami van bananen
Bananen tsunami op strand Ameland en Terschelling

Zeker één container is opengebroken waardoor duizenden trossen groene onrijpe bananen op de stranden van beide Waddeneilanden aanspoelen. “Een deel van de containers is leeg en een deel zit vol met bananen”, aldus de zegsman woensdagochtend. “De gemiddelde Terschellinger gaat wel even kijken denk ik”, stelt de eilander zegsman.

 

Apen en olifanten

De bananen die zijn aangespoeld op de stranden gaan naar het Dierenpark Emmen. Donderdag wordt ongeveer twee ton bananen opnieuw verscheept, nu richting de Drentse stad. Dat heeft een woordvoerder van het Dierenpark Emmen gezegd. De bananen zijn niet meer te verkopen. Volgens de zegsman zijn ze wel geschikt voor de apen en de olifanten in de dierentuinen. De vracht wordt eerst naar een bedrijf in de buurt van Emmen gebracht om te rijpen. Daarna blijft een deel in Emmen, de rest wordt verdeeld over de overige dierenparken in Nederland.

 

Bron: nu.nl

Reageer op dit artikel