nieuws

Lean manufacturing voor Vector geen doel op zich

Home

Vector Aandrijtechniek heeft met de overstap van batchgewijze productie naar een one piece flow miljoenenbesparingen bereikt. De fabrieksgebouw kan 75% kleiner. ‘Lean manufacturing’, moet echter geen doel op zich worden’, vertelt algemeen directeur Arjan Bakx.

Lean manufacturing voor Vector geen doel op zich
Arjan Bakx

Sinds de invoer van het nieuwe concept stromen de producten van werkeiland naar werkeiland. Op elk eiland liggen alle onderdelen en gereedschappen die nodig zijn. Iets verkeerds toevoegen kan haast niet, en er gaat geen tijd verloren met het ophalen van materialen.

 

Value stream mapping

Het verhaal van Vector is een typisch voorbeeld van lean manufacturing. Directeur Arjan Bakx: ‘Dat klopt, in die zin dat value stream mapping is gebruikt om verspillingen zoals zoeken, wachten en voorraden te verwijderen. Lean moet echter geen doe op zich worden, inspelen op wensen van je klanten is het uitgangspunt.’

 

Klik hier voor het volledige artikel over Vector Aandrijftechniek (bladarchief)

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel