nieuws

Digitaal uitzendbureau van start

Home

Digitaal uitzendbureau van start
Frank van Gool presenteert vandaag de website Ottojobs.eu

Otto Work Force, een internationale arbeidsbemiddelaar in logistiek, kondigt vandaag aan dat de nieuwe divisie Ottojobs.eu van start gaat. Het betreft een digitale divisie van het uitzendbureau, een platform waar vraag en aanbod met elkaar in contact komen, zonder tussenkomst van een bureau.

Ottojobs.eu wordt vooralsnog alleen in Polen en Nederland geïntroduceerd. Als deze try out slaagt zal vanaf begin 2008 ook met de werving begonnen worden in Duitsland, Engeland, Slowakije, Tsjechië, Hongarije en de Baltische Staten. Het is voor het eerst dat een uitzendbureau op een dergelijk grote schaal in Europa online actief wordt.

 

Via sms en internet

Ottojobs.eu is geen vacaturesite, maar staat voor digitale jobmatching. Werknemers die in de markt zijn voor een nieuwe, tijdelijke baan, plaatsen er hun kwalificaties, ervaring en wensen. Werkgevers die op zoek zijn naar tijdelijke werknemers plaatsen er hun vacature, met alle relevante informatie, zoals duur, beloning en vereiste ervaring. Ottojobs.eu maakt een match tussen vraag en aanbod en brengt partijen via sms en internet met elkaar in contact.

 

Direct aan de slag
Met deze site wordt volgens Otto Workforce ingehaakt op de onevenwichtigheden van de Europese arbeidsmarkt. Zo kunnen Bulgaren en Roemenen direct aan de slag in Tsjechië , Polen en Engeland. En Polen en Duitsers in Nederland. De site heeft al enige duizenden kandidaten in de aanbieding, van schilders tot inpakkers, van verpleegsters tot werkstudenten die dringend een tijdelijke baan zoeken.

 

Score

Na afronding van de klus kan de werkgever een score geven hoe men de arbeidskracht ervaren heeft en andersom. Zo kan Ottojobs.eu voorkomen dat iemand die zijn werk niet goed gedaan heeft elders weer vrolijk aan de slag gaat of een werkgever die zijn afspraken niet nakomt krijgt een lagere voor iedereen zichtbare ranking.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel