nieuws

Zeventig procent van logistici wil nieuwe baan

Home

Meer dan tweederde van de professionals in de logistiek en supply chain sector is niet zeker of ze voor lange tijd bij hun huidige werkgever willen blijven. Verder zegt maar liefst vijftig procent dat hun prestaties onvoldoende worden gewaardeerd door het management.

Zeventig procent van logistici wil nieuwe baan
Logistiek onderzoek

Dit zijn enkele uitkomsten van het wereldwijde logistieke onderzoek van Europhia Consulting in samenwerking met onder meer Logistiek.nl. Steeds opnieuw geven logistieke professionals aan dat carrieremogelijkheden de belangrijkste motivatie van hun werk is. Het salaris speelt een grote rol, maar een goed inkomen alleen is niet voldoende om werknemers aan te trekken of te behouden. 

 

Speciale programma’s

De net afgestudeerden die mee hebben gedaan aan het onderzoek, geven in het onderzoek aan nog minder geïnteresseerd te zijn in het salaris. Zij zijn hoofdzakelijk gemotiveerd om bij een bedrijf te werken als training en ontwikkeling (51procent) en carrièremogelijkheden (65 procent) worden aangeboden. Het aanbieden van speciale trainingsprogramma’s voor net afgestuurden/jonge talenten kan dus een manier zijn om deze groep van potentiële werknemers aan te trekken.

 

Onvoldoende gewaardeerd

Hoewel het krijgen van erkenning een belangrijkje factor is in het behouden van werknemers, geeft 50 procent van de logistieke professionals aan dat hun prestaties niet voldoende gewaardeerd worden door het management. Bovendien schort het bij bedrijven wereldwijd aan een duidelijk ontwikkelingspad voor werknemers. Het lijkt om die reden dus niet verbazingwekkend dat meer dan tweederde van de werknemers van werkgever wil veranderen of dit overweegt. Bij het solliciteren zegt meer dan 80 procent van de werknemers dat het selectieproces, als deel van het recruitment proces, invloed heeft op hun beslissing voor de keuze voor een bepaald bedrijf.

 

Over het onderzoek

Europhia houdt een grootschalige internationaal onderzoek ‘Global Career Motivation Survey’. Bij het eerste deel van dit onderzoek hebben meer dan 1.000 professionals van over de hele wereld deelgenomen. In totaal zijn er zes deelgebieden. De vragenlijst voor het tweede deel ‘Wat maakt iemand een goede logisticus’ start op 8 oktober 2007.  

 

Bent u ook op zoek naar een andere baan? Stem mee!

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel