nieuws

Vraagtekens bij belastingverhoging bedrijfsauto’s

Home

Gisteren debatteerden Tweede-Kamerleden met leden van werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) over de Rijksbegroting 2008. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil uitzoeken of de voorgestelde verhoging van motorrijtuigenbelasting voor bedrijfsvoertuigen kan worden teruggedraaid.

Vraagtekens bij belastingverhoging bedrijfsauto’s
EVO

EVO had eerder samen met onder andere KNV en TLN een brief hierover geschreven aan alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Volgens EVO is het een goede zaak dat de Tweede Kamer nu aangeeft werk te maken van dit probleem.

‘Anders betalen voor Mobiliteit’
Ook is er steun voor strikte regels rond inspraakprocedures bij infrastructuurprojecten en onderschrijven verschillende kamerleden het idee om de bus over de vluchtstrook te laten rijden als er file staat. Ook ‘Anders Betalen voor Mobiliteit’ was onderwerp van gesprek. Volgens KNV directeur Toet worden met de voorgestelde verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor bedrijfsvoertuigen de poten onder het Anders Betalen voor Mobiliteit weggezaagd. Tweede-Kamerlid Lia Roefs beloofde de omzetting van bpm naar motorrijtuigenbelasting goed te bekijken.

 

Bron: EVO

 

Lees ook

Reageer op dit artikel